78404

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


G.Pazderka --- 1. 2. 2005
Re: Na obhajobu stropniho cesna

Příteli Franto.
K hornímu česnu. Dlouho jsem o této problematice přemýšlel a četl, a vždy mě vyšla jedna vzpomínka ze obecné (základní) školy. Ve fyzice pan učitel vzal zkumavku a nahřál ji u vrchu. Spodek zkumavky byl zákonitě studený, protože teplo stoupá vzhůru. Na spodním česně, zase podle mě bych to přirovnal k radiátoru ústřednímu topení pod oknem, koluje vzduch mnohem aktivněji. Výchozí bod bych při této úvaze zvolil střední česno, které je při obsednutí ze spodu bez průvanu a vrch je větrán. Tak v původních prostorách včel (v dávných minulostí) se přirozeně zvětšoval pomalu prostor který vyhníváním a vynášením pod česnem se zvětšoval. Dnes máme ovšem nástavky se svými možnostmi umístění česna (očka).

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8484


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
G Pazderka --- 1. 2. 2005
Re: Na obhajobu stropniho cesna

Opravuji:
1.vzal zkumavku s vodou
2.vynášením pod vstupním otvorem

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8485


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu