78134

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jarolím Libor --- 29. 1. 2005
RE: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Tak za 1.: Černá ruka trhu to prý zajistí :-)) a kdo jiný taky :-))
a za 2.: Kdo vám brání si napsat na etikety jméno, adresu, záruku, pastování a co to včely asi sebraly ? atd.

U medoviny bych ten problém neviděl tak žhavě. Řekl bych, že se velice rychle přibližuje k tomu vínu. Vždyť víno se prodává a kupuje víc než 1000 let a má tradici a znalce. Medovina se dříve nikdy ve velkém nedělala a ještě nedávno mnozí ani nevěděli jak to chutná. Dnes máš Dolskou, Bylinnou, Hromčíkovu, Broskvovou atd. atd. podávanou za tepla nebo za studena. Znalci právě rostou. A myslím si, že výrobci se marketingově s vinaři vyrovnali.
Ještě kdyby mněli medovinu v normálním obchodě a nemuselo se jít ke specialistům. Ale to vidím jako otázku množství, ne kvality, nebo snad ceny.
Ahoj
       Libor Jarolím
       Stará Bělá



> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by měla právě
> obsahovat značka český med.

> > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých medů (i
> > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez označení kvality,
> > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za podezřelý -
> > nekvalitní.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8456


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka --- 29. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Dne sobota 29 ledna 2005 18:16 Jarolím Libor napsal(a):

> ještě nedávno mnozí ani nevěděli jak to chutná. Dnes máš Dolskou, Bylinnou,
> Hromčíkovu, Broskvovou atd. atd. podávanou za tepla nebo za studena. Znalci


Dobry vecer,

a bohuzel i Cukrovou a Skrobovou.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8460


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu