78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Čáp --- 28. 1. 2005
Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých medů (i
medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez označení kvality,
způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za podezřelý -
nekvalitní.

U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu nabízeno
kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní směska, obojí podobně
balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy
spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a medovicový med a
dost.

Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za legislativu
podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost označovat
med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu zpracování a původu.

Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl vedle sebe
med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30%
Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní podřipský s
převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně stabilizované směsi
medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní Lipová -
přirozeně kvašená ze surového lipového medu."

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8443


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Bullet --- 28. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Naprosto souhlasím a jsem všemi deseti pro.
Ještě bych doporučoval rozběhnout také včelařský fond (vinaři také odvádí malou částku peněz z prodeje vína do speciálního fondu)... Penize by ale nesloužily pro pomoc v nouzi apod., ale na projekty podpory marketingu a prodeje atd.
Takový dvě koruny z kila nejsou tak moc... (klidně i pět, když je to na dobrou věc)...
:)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8450


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Stonjek --- 29. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Krásná a zajímavá myšlenka a byl bych pro, kdyby nebylo zcela nevyřešeného případu Včely Předboj, který je zcela jasnou ukázkou jak to dopadne, když včelaři svěří peníze neschopným amatérům. A to platí ještě v tom lepším případě, protože celá záležitost se dá vysvětlit daleko hůř. Takže tedy pouze za sebe: Vedení ČSV v tomto složení bych svoje peníze rozhodně nesvěřil, protože zas tak lehko je nevydělávám, abych o ně přišel. S pozdravem R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8459


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
adamchyta (62.204.241.250) --- 19. 5. 2009
aj mam vas fsechni rad

a hoj decja tak co je mi 49 a sem opilej kecam se taki namachrovanej

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 35739


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu