78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Ondřej (193.179.66.104) --- 26. 3. 2025
Krmení
Dobrý den,
vytvářím práci, která má pomoci s problematikou falšování medu. Můj úkol je navrhnout metodu, kterou budou potom kolegové muset vyřešit tím, že se pokusí vytvořit metody, které by mě přistihli.
Můj nápad je, že při sezóně, kdy včely sbírají nektar bych jim přidával cukerný roztok, který se normálně dodává včelám při zazimování. Tímto způsobem bych zvýšil produkci falšovaného medu.
Chtěl bych se zeptat zkušených včelařů na pár otákez:
1. za jakou dobu dokáží včely zpracovat 1 kg cukerného roztoku? Vím, že záleží na velikosti včelstva a na teplotě, ale zajímá mě nějaký průměrný čas.
2. Kolikrát by se zvýšila produkce? Napříkald, pokud by úl průměrně produkoval dejme tomu 30 kg medu, o kolik by se toto číslo zvýšilo?
Chtěl bych jenom dodat, že tímto způsobem se nevytvoří med. Podle legislativy by nesplňoval parametry a nejednalo by se o med ale falšování.
Předem děkuji za odpovědi.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 78683
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu