78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


JosPr (46.135.6.203) --- 9. 7. 2022
Re: krmení odprášeným krystalovvým cukrem

Rekl bych,ze odpraseny krystal se uz ani nevyrabi.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75950


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (90.178.51.173) --- 9. 7. 2022
Re: krmení odprášeným krystalovvým cukrem

Hlavně tam byly výrazně větší krystaly než jsou v krystalovém cukru dnes. Což teoreticky dává předpoklad větší čistoty cukru, ale současně dražší výroby krystalového cukru.
Krmení dopředu připraveným roztokem by ale mělo být úspornější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75951


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(2a00:1028:96c4:8366:d9aa:addc:a421:f540) --- 11. 7. 2022
Re: krmení odprášeným krystalovvým cukrem

naleju vodu asi do 1/3 sklenice, nasypu 3 pytlíky cukru, zamíchám, doleju vodu po hrdlo pak víčko a otočím na včely. za dva dny je vybráno. Cukr normálně krystal nebo krupice z marketu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75952


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
R. Polášek (90.178.51.173) --- 12. 7. 2022
Re: krmení odprášeným krystalovvým cukrem

U krupice byl problém, mimo ucpávání vrstvy cukru, že nerozpuštěné drobné krystalky propadávaly otvory plastového víčka do úlu. Dělaly tam potom paseku, včely krystalky cukru vynášely ven z úúlu, ty venku vlhly...
V plastových víčkách se časem zvětšovaly některé otvory, až potom víčka protékaly. Nebo se plastová víčka dokonce štěpila na jednotlivé vrstvy a rozpadala.
Taky, hlavně ve vnitřních prostorech, byl problém ve včelách, co se na víčkách držely, i když byl cukr spotřebovaný, asi pravděpodobně sály stopy cukru naabsorbované v plastu.
Jak se to dělá dnes?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75953


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu