73381

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (90.178.51.173) --- 11. 5. 2019
Re: počasí

Co se týká cukru, nedá se tehdejší a dnešní produkce srovnávat. Tehdy za socíku bylo u nás snad nějak 50 nebo dokonce ke stovce poměrně malých cukrovarů. Co se po sametu změnilo, bylo to, že kvůli co nejmenším výrobním nákladům na výrobu cukru se cukrovary jako provozy obrovsky zvětšily, takže dnes u nás fungují tuším jen dva nebo tři cukrovary a dohromady vyrábí víc cukru než tehdy.
Ovšem cukrová řepa se dopravuje z velkých vzdáleností, tudíž se emituje hodně CO2, což může časem vadit zeleným. Možná, že časem zelení a pozelenělí úředníci v Bruseli kvůli menším emisím prosadí zpracovávání cuzkrové řepy v místě produkce, tudíž zase mín menších cukrovarů a zdražení výroby cukru.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 73140


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu