78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (90.178.51.173) --- 28. 7. 2018
Re: Trpká medovina

"Nedaří se mi medovina. Je sice prokvašená, silná ale nepříjemně trpká až nepitelná. Zákvas 20kg květového medu na 50 l, kvasinky Schimansky, živná súl Multiferm Plus, čiření bentonitem NaCalit, případně i želatinou. Kvašení v 54 l demiźónu s kvasnou zátkou. Převaření / nepřevaření nemá na trpkost vliv. Podezřívám kvasinky. Momentálě zkouším Dolské. Uvítám jakýkoukoliv zkušenost."
---------------------
Jaké konkrétně to byly kvasinky, protože Schimansky jich tam má několik? Jaké koření pro kořenění medoviny bylo použito a jakým způsobem bylo do medoviny přidáno? Med byl běžně vytočený nebo třeba řídký či z víček a podobně? Kvas pro medovinu byl dělán převařený nebo za studena?
Jakým způsobem byl z kvasinek provedený zákvas do medoviny?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71982


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu