78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Aleš Faltín --- 10. 9. 2004
Medovina

Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
Poradí někdo? Díky Aleš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7194


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Prchal --- 10. 9. 2004
Re: Medovina

Zdravim,

receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy
trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s
korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak
modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu
zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou
barvu a kudy trece, tudy leci.

Na zdravi, PP.


PS. da se udelat i medovy orechovy liker.

Ale Faltín napsal(a):
> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím
> jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych
> chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> Poradí někdo? Díky Aleš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7198


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Josef Kouba --- 11. 9. 2004
Re: Medovina

Pro výrobu ořechových likérů se používají nezralé ořechy včetně slupky,
které se v lihovém nálevu macerují.

S přáním hezkého dne Josef Kouba


----- Original Message -----
From: "Ale Faltín" <afaltin/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 10, 2004 2:49 PM
Subject: Medovina


> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale
nevím
> jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych
> chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> Poradí někdo? Díky Aleš


---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.759 / Virová báze: 508 - datum vydání: 9.9.2004

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7200


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík --- 12. 9. 2004
Re: ořechový likér

ořechový likér orřechy používám vestádiu rosolu v jádře

pepan

----- Original Message -----
From: "Pavel Prchal" <prchal/=/dup.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 10, 2004 8:11 PM
Subject: Re: Medovina


> Zdravim,
>
> receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy
> trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s
> korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak
> modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu
> zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou
> barvu a kudy trece, tudy leci.
>
> Na zdravi, PP.
>
>
> PS. da se udelat i medovy orechovy liker.
>
> Ale Faltín napsal(a):
> > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale
nevím
> > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě
bych
> > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> > Poradí někdo? Díky Aleš
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
EV --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

Zkuste příští rok tento jednoduchý recept (původ Francie):
0.5 litru čistého alkoholu 40-50% (slivovice, vodka...), nezralé rozřezané ořechy, asi 1 měsíc je nechat macerovat. Slít a smíchat s 1 litrem červeného a 1 litr bílého vína. (čím lepší lihoviny, tím lepší výsledek). Dosladit medem podle vkusu a nechat v chladnu zrát. Po čase stočit z kalu. A podle klasika: V malých dávkách lze používat jakékoli množství. Má to asi 18-20%. Můžete tomu říkat i ořechová medovina.
Eman

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7238


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Jan Čáp --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

> Můžete tomu říkat i ořechová medovina.
> Eman

No to by právě neměl.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7240


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu