78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Pavel Prchal --- 10. 9. 2004
Re: Medovina
Zdravim,
receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou barvu a kudy trece, tudy leci.
Na zdravi, PP.
PS. da se udelat i medovy orechovy liker.
Ale Faltín napsal(a): > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > Poradí někdo? Díky Aleš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7198
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Josef Kouba --- 11. 9. 2004
Re: Medovina
Pro výrobu ořechových likérů se používají nezralé ořechy včetně slupky, které se v lihovém nálevu macerují.
S přáním hezkého dne Josef Kouba
----- Original Message ----- From: "Ale Faltín" <afaltin/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 10, 2004 2:49 PM Subject: Medovina
> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > Poradí někdo? Díky Aleš
--- Odchozí zpráva neobsahuje viry. Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz). Verze: 6.0.759 / Virová báze: 508 - datum vydání: 9.9.2004
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7200
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Meník --- 12. 9. 2004
Re: ořechový likér
ořechový likér orřechy používám vestádiu rosolu v jádře
pepan
----- Original Message ----- From: "Pavel Prchal" <prchal/=/dup.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 10, 2004 8:11 PM Subject: Re: Medovina
> Zdravim, > > receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy > trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s > korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak > modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu > zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou > barvu a kudy trece, tudy leci. > > Na zdravi, PP. > > > PS. da se udelat i medovy orechovy liker. > > Ale Faltín napsal(a): > > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > > Poradí někdo? Díky Aleš >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7203
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - EV --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér
Zkuste přítí rok tento jednoduchý recept (původ Francie):
0.5 litru čistého alkoholu 40-50% (slivovice, vodka...), nezralé rozřezané ořechy, asi 1 měsíc je nechat macerovat. Slít a smíchat s 1 litrem červeného a 1 litr bílého vína. (čím lepí lihoviny, tím lepí výsledek). Dosladit medem podle vkusu a nechat v chladnu zrát. Po čase stočit z kalu. A podle klasika: V malých dávkách lze pouívat jakékoli mnoství. Má to asi 18-20%. Můete tomu říkat i ořechová medovina.
Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7238
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu