78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vaeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vdy vyplnili kolonku "téma".
V případě, e reagujete na některý ji uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle kadého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro kadý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, e budete dbát výe uvedených pokynů.)
Zběné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Pavel Prchal --- 10. 9. 2004
Re: Medovina
Zdravim,
receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou barvu a kudy trece, tudy leci.
Na zdravi, PP.
PS. da se udelat i medovy orechovy liker.
Ale Faltín napsal(a): > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > Poradí někdo? Díky Aleš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7198
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Josef Kouba --- 11. 9. 2004
Re: Medovina
Pro výrobu ořechových likérů se používají nezralé ořechy včetně slupky, které se v lihovém nálevu macerují.
S přáním hezkého dne Josef Kouba
----- Original Message ----- From: "Ale Faltín" <afaltin/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 10, 2004 2:49 PM Subject: Medovina
> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > Poradí někdo? Díky Aleš
--- Odchozí zpráva neobsahuje viry. Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz). Verze: 6.0.759 / Virová báze: 508 - datum vydání: 9.9.2004
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7200
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Meník --- 12. 9. 2004
Re: ořechový likér
ořechový likér orřechy používám vestádiu rosolu v jádře
pepan
----- Original Message ----- From: "Pavel Prchal" <prchal/=/dup.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 10, 2004 8:11 PM Subject: Re: Medovina
> Zdravim, > > receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy > trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s > korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak > modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu > zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou > barvu a kudy trece, tudy leci. > > Na zdravi, PP. > > > PS. da se udelat i medovy orechovy liker. > > Ale Faltín napsal(a): > > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi > > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím > > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych > > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina. > > Poradí někdo? Díky Aleš >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7203
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - EV --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér
Zkuste přítí rok tento jednoduchý recept (původ Francie):
0.5 litru čistého alkoholu 40-50% (slivovice, vodka...), nezralé rozřezané ořechy, asi 1 měsíc je nechat macerovat. Slít a smíchat s 1 litrem červeného a 1 litr bílého vína. (čím lepí lihoviny, tím lepí výsledek). Dosladit medem podle vkusu a nechat v chladnu zrát. Po čase stočit z kalu. A podle klasika: V malých dávkách lze pouívat jakékoli mnoství. Má to asi 18-20%. Můete tomu říkat i ořechová medovina.
Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7238
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu