78697
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Potu?ník Václav (e-mailem) --- 15. 6. 2017
Re: kilo másla za 200Kč
Já bych cenu medu dělil na špatnou, dobrou a něco mezi tím, řekněme vyhovující. Pokusím se to vysvětlit. Letos výkup za 65 (loni to bylo 60 do 18 vody). Měl jsem po letech v doletu řepku. To je pro mne neprodejný med. Navíc jsem byl nucen vytočit před malinou, takže jsem se pod 18 vody nedostal. Pro mne těch 58 (stážka za vodu) byla cena ještě vyhovující. Neumím sušit, nedělám medovinu, ze dvora neprodám. O květový med (ovocné stromy+pampeliška) má zájem jen pár zákazníků. Většina chce tmavý med, medovici. Jako možné řešení je mít jednotnou cenu za med. Až se vyprodá ten žádanější, buď ber ten co ještě je, nebo jdi jinam. Problém je, že ten med co ještě je, jinde prodávají levněji. Ale ani to není vše. Je tu ještě balení a celkové množství. Je rozdíl zda plním půl, kilo, 5-kilo. Zda zákazník odnáší jedno kilo, nebo 20 či 40 kilo. Nebo odběr po konvích, například na medovinu. Mluvím o prodeji ze dvora, ne na prodejně, kde je prodavač na pracovní dobu. Závěrem zopakuji, co jsem sem už psal. Někdy po roce 1960 jsem doručoval med zákazníkům domů. Cena 19 kčs za kilo. Hodinová mzda soustružníka v té době byla 5,05 kčs na hodinu. VP
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 70627
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu