78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Honza (89.176.136.212) --- 1. 12. 2016
Kvasící med

A co tak udělat z kvasícího medu medovinu? Kvašení je přirozený proces a využívá se k výrobě a ke konzervaci řady potravin. Pokud máte vhodné podmínky pro výrobu medoviny (návod naleznete na internetu), tak to vyzkoušejte. Využijete zakoupený med, při výrobě medoviny si užijete zábavu a při konzumaci dobrou náladu. H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 69463


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
VL (46.135.172.245) --- 2. 12. 2016
Re: Kvasící med

To by mohlo jít, ovšem bude to chtít směs med a voda dobře provařit, protože bůh ví, jaké tam jsou kvasinky a co udělají.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 69464


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
R. Polášek (85.71.180.241) --- 3. 12. 2016
Re: Kvasící med

Ono se to vzájemně nevylučuje. Horní nejvíc zkvašenou část, případně voda z mytí flašek od medu atd na medovinu a spodní zdravější med roztopit promíchat a zase zpátky do těch flašek nalít a nechat ztuhnout.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 69465


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu