78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

(e-mailem) --- 31. 3. 2016
Re: valter

otázkou je zda nedošlo ke slezovatění. je to onemocnění kdy to velmi málo
kvasí a  je  stále mléčně zabarvené, tekutina je na omak mazlavá.
Náprava se provede převařením doplněním cukrů a živné soli a přidá se znovu
zákvas.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: jiří <j.valter/=/email.cz>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 30. 3. 2016 21:47:25
Předmět: Re: valter

"dával jsem podle návodu 0,3 g na litr, asi to nestačí...
zjistil jsem teda (s baterkou za tmy, jinak to ani není vidět) že to jemně
bublá, ale malilinko, zátkou to ani nehne... děkuji za rady, pokusím se o
nápravu :-)"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 68468


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 31. 3. 2016
Re: valter

"otázkou je zda nedošlo ke slezovatění. je to onemocnění kdy to velmi málo
kvasí a je stále mléčně zabarvené, tekutina je na omak mazlavá.
Náprava se provede převařením doplněním cukrů a živné soli a přidá se znovu
zákvas.
pepan"
a.
A po dobu, co se to bude převařovat, je třeba původní demižón důkladně vymýt, sliz ulpívá na skle a pořádně desinfikovat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 68472


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu