78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 31. 3. 2016
Re: valter
otázkou je zda nedošlo ke slezovatění. je to onemocnění kdy to velmi málo kvasí a je stále mléčně zabarvené, tekutina je na omak mazlavá. Náprava se provede převařením doplněním cukrů a živné soli a přidá se znovu zákvas.
pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: jiří <j.valter/=/email.cz> Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz> Datum: 30. 3. 2016 21:47:25 Předmět: Re: valter
"dával jsem podle návodu 0,3 g na litr, asi to nestačí... zjistil jsem teda (s baterkou za tmy, jinak to ani není vidět) že to jemně bublá, ale malilinko, zátkou to ani nehne... děkuji za rady, pokusím se o nápravu :-)"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 68468
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 31. 3. 2016
Re: valter
"otázkou je zda nedošlo ke slezovatění. je to onemocnění kdy to velmi málo
kvasí a je stále mléčně zabarvené, tekutina je na omak mazlavá.
Náprava se provede převařením doplněním cukrů a živné soli a přidá se znovu
zákvas.
pepan"
a.
A po dobu, co se to bude převařovat, je třeba původní demižón důkladně vymýt, sliz ulpívá na skle a pořádně desinfikovat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 68472
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu