78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", 
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. 
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| Potu?ník Václav (e-mailem) --- 14. 1. 2016Re: Antibiotika v medu
Zkusím to ještě jednou: Bylo někde zveřejněno množství antibiotik v medu?Jak se zvyšuje citlivost přístrojů na zjišťování chemikálií v čemkoli,
 tak začínají kolabovat zákazy na obsah něčeho v něčem. S nadsázkou lze říci,
 že asi budeme muset přestat krmit skot trávou a slámou i v Evropě. Například
 obsah přirozeného choramfenikolu v pelyňcích (např černobýl) mnohonásobně
 převyšuje povolené limity EU. A to nejen v některých bylinách, z nichž část
 v Evropě neroste, ale i ve slámě je překročeno 0,3 ppb. Koho to zajímá, tak
 například zde:
 http://www.bezpecnostpotravin.cz/chloramfenikol-vytvareny-bakteriemi-v-pude.aspx
 Nechci jakkoli bagatelizovat výskyt ATB v potravinách, chci se jen
 dovědět, v jakých číslech se pohybujeme. Pokud vezmu deklarovanou citlivost
 analyzátorů 0,2 ppt a přirozený obsah v rostlinách z půdních bakterií 1 ppb,
 tak mě vychází stejný obsah choramfenikolu až v tuně medu a jednom kedlubnu.
 Kdo je schopen to zkontrolovat, tak to po mě přepočítejte, mohu to mít
 špatně.
 VP
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 67807
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu