78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vaeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vdy vyplnili kolonku "téma".
V případě, e reagujete na některý ji uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle kadého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro kadý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, e budete dbát výe uvedených pokynů.)
Zběné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek --- 19. 7. 2004
Re: Co je to za med?
Trochu jakoby chuť mentolu má lípový med čistě z květů. Je to tehdy, když časté deště vyřadí ze snůšky producenty medovice na lípách, kteří jinak vytvářejí medovici zrovna v době květů lip poměrně spolehlivě a lípy hodně kvetou. A letos kvetou hodně, protože v loňském roce díky počasí nasadily hodně květů. Med je hodně světlý s nazelenalým nebo namodralým odstínem. Pokud se nechá volně zkrystalizovat, vytvoří velice tvrdou, jemnozrnnou a obtížně nabratelnou hmotu. Je velice vhodné, jak začne krystalizovat a zakalovat se ve flaškách, tak ho promíchat. Mícháním, nebo aspoň přeléváním medu při začínající krystalizaci lze získat med blížící se konzistencí pastovanému. Případně se může taky naočkovat zkrystalovaným medem. Chuťově se hodí k doplnění chuti tmavého medu, tak cca 1 díl lipového a cca 2 - 4 díly tmavého. Hodí se i k doplnění chuti třeba řepkového, tam to ale nebude cenově ono.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "František Rada" <rada/=/investtel.cz> To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, July 19, 2004 7:43 AM Subject: Co je to za med?
Zdravím, vytáčel jsem v sobotu med a zjistil jsem zajímavou chuť medu. Jediné k čemu bych to dokázal přirovnat, je mentol. Za 5 let včelaření jsem na něco podobného nenarazil. Dá mi někdo odpověď, z čeho je to med?
Dík, Franta
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6615
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Vechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu