78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Cervenka (e-mailem) --- 11. 12. 2014
Re:

Dne Thursday 11 December 2014 19:57:06 Martin H. napsal(a):
> Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by
> měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená?
>
> Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve
> skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je
> skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3%
> objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo,
> mírně sladká chuť přechází v hořkou
> > .

přesně tak, já teda vařil a ty kvasinky Schimanski sežrali všechen med a je to
hořký a silný. Něci jako bílé víno (ale nejsem znalec). Ohledně zákalu, já
teda mám medovinu aspoň 2 roky ve sklepě a je čirá. Je potřeba ji stáčet.
Nebo se na to prodávají filtry.

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65376


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu