78208

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Martin H. (90.177.148.94) --- 11. 12. 2014

Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená?

Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3% objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo, mírně sladká chuť přechází v hořkou.





Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65375


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 11. 12. 2014
Re:

Dne Thursday 11 December 2014 19:57:06 Martin H. napsal(a):
> Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by
> měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená?
>
> Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve
> skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je
> skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3%
> objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo,
> mírně sladká chuť přechází v hořkou
> > .

přesně tak, já teda vařil a ty kvasinky Schimanski sežrali všechen med a je to
hořký a silný. Něci jako bílé víno (ale nejsem znalec). Ohledně zákalu, já
teda mám medovinu aspoň 2 roky ve sklepě a je čirá. Je potřeba ji stáčet.
Nebo se na to prodávají filtry.

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65376


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu