78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Potu?ník Václav (e-mailem) --- 15. 8. 2014
Re: Med výrazně chutná po včelím vosku
Pár slov k Vašemu bodu 2. Problém je v kolísání teploty. Předpokládám, že med byl skladován ve sklenici "omnia" uzavřené kovovým víčkem. Ve dne se vše zahřeje a v noci nejprve schladne víčko a na něm se srazí kapky vody, která je vždy v medu obsažena. Je to obdoba ranní rosy. A pokud je doba dostatečně dlouhá a rozdíl teplot dostatečně velký, kapky se zvětší tak, že se na víčku neudrží a skápnou na povrch medu. V tomto prostředí se pak začnou množit kvasinky a způsobí změnu chuti medu, jak sám píšete. Pokud nelze skladovat v jiném prostoru, použijte jako uzávěr papírový ubrousek upevněný například gumičkou. Pokud hrozí napadení například mravenci, použijte nějakou pevnou silonovou tkaninu nebo tenké prkénko z měkkého dřeva na ubrousek. Kvašení medu je nepříjemné, ale kvasinky na rozdíl od bakterií nejsou lidskému zdraví škodlivé. Zkrystalizovaný med zahřejte na cca 45 stupňů celsia například v nádobě s vodou a promíchávejte dokud se krystaly nerozpustí. Pak uskladněte v suché místnosti s rovnoměrnou teplotou, raději chladnější. vp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 64646
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu