78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Martin H. (90.177.148.94) --- 13. 3. 2014
"Dělal jsem medovinu v demižonech. Chtěl bych použít nerez nádoby na kvašení i na pozdější čiření po přetočení. Nevadí nerez kvasinkám nebo nepřejde kovová chuť do medoviny? "
Používám KEG sudy i demižony. KEG na první kvašení-nebojím se když tam leju teplý roztok, pak přetáčím do demižonu - dobře se sleduje jak je medovina čirá a pak zase do KEGu kvůli tomu, že medovina je ve tmě. Demižon je křehký, ale snadněji se čistí. Nevýhoda KEGu je hlavně v čištění. Po každém použití je čistím pískem a hlavně se musí nechat dokonale a rychle vyschnout - nejlépe to jde elektrickou opalovací pistolí, kterou se fouká vzduch do sudu, až úplně vyschne.
-----------------------------------------------------------
Děkuji za názor.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 63857
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu