78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Martin H. (213.155.225.220) --- 12. 11. 2013

Pravděpodobně máte na mysli desinfekci včelího vosku. Zvýšením teploty se zkracuje nutná doba, někde je však psáno, že nad 117°C se poškozuje samotný vosk.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62787


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
jirka (193.85.230.134) --- 14. 11. 2013
Re:

ono udržet hodinu teplotu 117°C je docela problém, to aby u toho člověk seděl a hlídal, běžně mám tak 122-125, vosk není tak žlutý ale to včelám nebadí, hlavmě, že jsou mezistěny z čistého vosku. Ptám se proto, že jsem zkoušel tavení ve fritovacím hrnci a tam je nejmenší teplota 160°C.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62789


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu