78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Martin H. (90.177.148.94) --- 16. 9. 2013
Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované. Při odvíčkování to též křupe. Kdyby staré zásoby přece jenom kdokoliv vytočil úmyslně, má v medu akorát krupici.
Pokud se jedná o takto poškozený med z prodeje ze dvora, nese odpovědnost včelař a kazí si tím jméno, pokud dává do výkupu, měl by se o kontrolu kvality zajímat pouze a jen soukromník - výkupce.
To samé se všemi potravinami, za falšování a nekvalitu nepřímo můžou paradoxně kontrolní orgány, kdyby nebyly, lidé by se časem vytrestali sami a začali by uvažovat jinak.
Jak ,, kruté " a jedině dlouhodobě účinné.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 62339
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Cervenka (e-mailem) --- 16. 9. 2013
Re:
Dne Monday 16 of September 2013 21:12:16 KaJi napsal(a): > MartiH: > Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované. > > ------- > Měl jsem dodnes za to že dobře zpracované zásoby nekrystalizují na rozdíl > od medu. > > > Ale nikdy jsem nad tím nekoumal. :-) > Karel
aneb jak ziskat akatovou snusku za skaredeho pocasi :)
--
S pozdravem
Jan Cervenka
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 62343
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 16. 9. 2013
Re:
Zkrystalizuje ti to jedině tam, kde jsou zbytky medu. Když vyřazuji staré plodiště, tak zbytky zásob odvíčkuji, vytáčím a zkrmuji, takže vím jak zásoby krystalizují. Třetím rokem krmím Apiinvertem a tam se krystalizace po necelém roce v plástu neprojevuje stejně jako u cukru a letos jsem na zkoušku vzal pár kýblů Apicukru, tak u tohoto výrobce to budu vědět příští rok.
Až bude kontrola kvality pouze na výkupci, tak věř tomu, že med ve výkupech uvidíš jen ve výjimečných případech. Kdyby ty kontrolní orgány nebyly, tak by se kradlo ještě víc, málo kontrolují a málo trestají. Mělo by platit třikrát a dost a odebrat živnost. To by se jinak vytřídily a mnohem rychleji.
Franta
---------- Původní zpráva ---------- Od: Martin H. <e-mail/=/nezadan> Datum: 16. 9. 2013 Předmět:
"Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované. Při odvíčkování to též křupe. Kdyby staré zásoby přece jenom kdokoliv vytočil úmyslně, má v medu akorát krupici.
Pokud se jedná o takto poškozený med z prodeje ze dvora, nese odpovědnost včelař a kazí si tím jméno, pokud dává do výkupu, měl by se o kontrolu kvality zajímat pouze a jen soukromník - výkupce.
To samé se všemi potravinami, za falšování a nekvalitu nepřímo můžou paradoxně kontrolní orgány, kdyby nebyly, lidé by se časem vytrestali sami a začali by uvažovat jinak. Jak ,, kruté " a jedině dlouhodobě účinné."
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 62342
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu