78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 2. 5. 2013
Re: Nízkonástavkové včelaření.

Co se týká medu, mám zkušenosti, že nízkonástavkové včelaření podněcuje už samo o sobě včelaře, aby med vybíral dříve. Hned, jak ho včelky donesou a kdy ještě není vyzrálý. Je třeba se při vybírání víc krotit.
Jinak mám určitý pocit, že při zpracovávání, zahušťování medu na nízkých rámcích včelkám určitým způsobem brání větší počet mezer a louček, takže v nízkonástavkovém systému zahušťují ten med méně než na vysokých rámcích.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61237


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
PavelN (193.179.220.250) --- 2. 5. 2013
Re: Nízkonástavkové včelaření.

Podobný problém s řídkým medem se tady před pár lety řešil. Pokud si dobře pamatuji, nebyl problém ve výšce rámku, ale v otevřeném zasíťovaném dnu, které se statisticky vzato vyskytuje většinou v nízkovástavkových úlech. (taky takový můj pocit)

Výsledkem diskuse bylo, že když se ve snůšce dno nezavře ani podložkou, včely med nevysuší pod 20%.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61238


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu