78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Cervenka (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:

Dne Tuesday 30 of April 2013 10:20:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> ANO, to všechno jde,
> Také se  do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná
> norma.
>
> Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.
> Přehřívají se ze stejného důvodu.
> Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.
> ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?
> KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE  OPRAVDU
> NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.
> Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.
> Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak
> nemusí být ani zdaleka ta správná kvalita.
>
> pepan
>

no nevim, jestli snizit z 21 na 18 je to same, jako pridat skrob, nebo barvu.
Se skrobem bych mel problem, s odebranim trochou vody ne.
Samozrejme nemam na mysli to , co jsem videl na jednom indickem videu, kde
pomalu kazdy den "zdimaly" vcelstva, co nemely ani mednik a sladinu od nich
odebiral zavod, co to vysusil a byl med.



--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61223


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu