78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol

převaření je rychlejší a však čištění pomocí želatiny je šetrnější  trvá asi
týden. Kdežto vyčeření klasickou sedimentací může trvat u měsíce dle druhu
použitého medu.

pepan.

---------- Původní zpráva ----------
Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
Datum: 24. 1. 2013
Předmět: Re: med - alkohol

"_"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi
nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik
nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se
nemusela láhev protřepat. "_

V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují
rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně
medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát
a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou
srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60175


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu