78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- (e-mailem) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol
Jsou dvě možnosti 1) nechat tak 2) stočit s kalu, nebo filtrace med totiž obsahuje velké množství, v alkoholu a jeho rostocích množství nerozpustných látek. Při svařování se tyto látky srazí a snadněji se odstraňují, důsledkem však je naprosté zničení medu.
pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: e-mail/=/nezadan Datum: 24. 1. 2013 Předmět: Re: med - alkohol
"pravděpodobně ho musíš svařit"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60174
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (193.179.175.210) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol
Pepane, když budu chtít med se vším co v něm je, tak si ho namažu přímo na chleba, eventualně na bercák - v prvních okamžicích to štípe "jak sviňa", do rána se to krásně vyčistí, spodina je růžová, atd...., paní doktorka pak chrochtá, jak se nám to začalo pěkně hojit. Když ho, ale budu chtít do likéru, který neni sám od sebe neprůhledný a je tam jen pro zlepšení chuťových vlastností, tak vařím, protože je to nejrychlejší a nepotřebuji k tomu další suroviny, či nádobí.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60176
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu