78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 1. 2013
Re: med - alkohol
"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se nemusela láhev protřepat. "
V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60173
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu