78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(89.203.176.19) --- 8. 1. 2013
Re: Prolet

Vycházím z chování silného včelstva, které má výnosy. Ani podle toho někdy nelze poznat, co více vyhovuje. Víme, že včelstvo potřebuje při plodování, zrání medu udržovat teplotu, ta se pohybuje na úrovni teploty člověka. Včelař je největší škodař, když do tohoto zasahuje, dělá včelám medvědí službu, ale včely se dovedou přizpůsobit. /Prokážeme-li někomu medvědí službu, znamená to, že jsme v dobrém úmyslu napáchali víc škody než užitku. Naše dobře míněná snaha dotyčnému nepomohla, ale naopak mu uškodila/.
Dnes má přednost dobrý zdravotní stav včelstev. Ten umožní omezení využití chemie a omezí pálení včelstev...
Dříve lidé chodili z venku přímo do kuchyně. Proč se všichni zouváte v předsíni?
Proč má parazit Varroa destructor padat očkem na spodní včely a rychleji se šířit ve včelstvu?
Na podložce pod sítem zahyne, na včelu se nedostane, a potom při větším počtu mám možnost dělat opatření. Viz. staré články.

http://leteckaposta.cz/195388675
B.V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60049


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu