78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- --- 21. 5. 2004
Antwort: Zralost medu
pokial po repke za dva dni nenasleduje agat je to dobra rada.
Matej
"R. Stonjek" <stonje/=/sezna An: Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz> m.cz> Kopie: Thema: Zralost medu 21.05.2004 00:02 Bitte antworten an "Vcelarska konference"
Radit nÄ›komu, kdy má vytáčet jarnĂ med z Ĺ™epky a pod. je velmi nevděčnĂ©. PĹ™esnĂ˝ návod prakticky neexistuje. SpolĂ©hat se pouze na trhánĂ plásty nabo na procentech zavĂÄŤkovanosti je vcelku spolehlivĂ˝ návod jak mĂt v nepĹ™ĂznivĂ˝ch letech potĂĹľe. Med, kterĂ˝ zaÄŤĂná kvasit nelze niÄŤĂm napravit.Jedinou jistotou je 100% vĂÄŤkovánĂ a jsou leta, kdy má med pod vĂÄŤky 20 % vody, napĹ™. to bylo vloni ,měřeno hustomÄ›rem. DalšĂm pomÄ›rnÄ› spolehlivĂ˝m ukazatelem je vytáčet med aĹľ kdyĹľ jsou Ĺ™epková pole zelená a prakticky Ĺľlutá barva zmizela. Já osobnÄ› pĹ™ed 1.6. nic nevytáčĂm a všem radĂm radÄ›ji o tĂ˝den pozdÄ›ji, neĹľ o tĂ˝den dĹ™Ăv. Nic nám navyrobĂ spolehlivÄ›ji špatnou povÄ›st u našich zákaznĂkĹŻ jako kvasĂcĂ med.Tento jarnĂ med dokáže spolehlivÄ› kvasit i kdyĹľ jiĹľ zkrystalisoval nebo je li napastován. Tak pĹ™eji všem, aby o kvasĂcĂm medu pouze ÄŤetli a aby se jim tato pohroma zavinÄ›ná netrpÄ›livostĂ vyhĂ˝bala. ZdravĂ Ruda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 5972
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu