78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 11. 2012
Re: Test kvality
Myslím, že se tím zkoušelo množství bílkovin v medu, ty se měly lihem srazit. Takže by tím měl být identifikován jednoznačně medovicový med, kde je těch bílkovin až několik procent , ale možná i květový med. Naopak měly být poznány jednoduché padělky medu namíchaného jen z obarvených cukrů či "med"od "cukrářů" udělaný jen zkrmením cukru včelami. Nevím ale, jak by to bylo s padělkem medu z sladového cukru, protože tam by mělo být určité procento dextrinů, které by se vysrážely taky.
Pravděpodobně tam bude předepsáno přesné množství medu naředěno přesným množstvím destilky a do toho přesné množství lihu, aby to bylo opakovatelné.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59595
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Aleš Molčík (37.188.239.224) --- 25. 11. 2012
Re: Test kvality
Tak jsem to vyzkoušel. Dal jsem na lžičku letošní lípu, druhým rokem zimuji na medu, takže cukrové zásoby vyloučeny, na to jsem kapnul slivovici 55% a bylo vidět jak se med rozpouští. Potom jsem si na lžičce rozpustil ve vodě cukr(hustý sirup) a tam bylo vidět, že slivovice plave. Ani v jednom případě žádná sraženina.
Ale asi žádný spolehlivý závěr bych z toho nedělal, to bych musel vidět jak se líh chová na falšovaném medu, ale s takovým medem nemám zkušenost. Mě jen tak napadá jestli to nesouvisí s obsahem vody.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59601
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu