78697
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pavel Prchal --- 12. 5. 2004
Re: Plisen v medovine
Kristl Pavel napsal(a): > Přátelé, > otvírám po delší odmlce periodicky se objevující téma - medovina. Tentokrát si nevím rady s jedním demižónem, ve kterém se mi objevila plíseň. Jde jen malý povlak na povrchu. Za prvé nevím, jak se tam mohla dostat, zadruhé přemejšlím, co s tím. > Napadá mě: > 1. přepálit obsah obsah na medovec - asi nejrozumější - plíseň se tepelně zničí > 2. opatrně z hladiny odsát plísňový povrch, obsah přetočit do čistého demižónu, přidat šťávu z citrónu - zvýšit kyselost. > Máte někdo nějakou zkušenost? > Díky, Pavel >
Vsechny zdroje vzdy radi celou potravinu vyhodit, nebot aflatoxiny jsou uz v cele hmote. Co to udela pri destilaci nevim.
Zdravi PP.
-- Pavel Prchal DUP - družstvo Pelhřimov Řemenovská 1999 39317 Pelhřimov www.dup.cz -------------------------
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 5886
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu