78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- alena (89.176.61.198) --- 5. 8. 2012
chuť medu
Dobrý den
Jsem moc potěšena nálezem této možnosti se zeptat - snad i k tomu lze použít vaše stránka. Můj malý dotaz zní - koupila jsem med - od pána co má včely na Moravě - je nádherně čirý světlý hodně řídký - bylo mi vysvětleno, že je čerstvě ztočený - po 3 týdnech co ho mám houstne od spodu - co ale jsem ještě nikdy neměla a neznám tuto chuť - med pálí na jazyku. Je možné mi to vysvětlit?
Mnohokrát děkuji za chvilku času mne věnovanou
s úctou A.Mikulcová
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 58173
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 5. 8. 2012
Re: chu medu
čestvě stáčený také někdy pálí. ovšem aké m j.¨záleží na tom jestli dotyčná nezná jen medy z obchodu tam se po rozehátí ta počáteční palčivost strácí je to způsobeno také tím,že některá cukry ve velké koncentraci tento počáteční pocit vyvolávají.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ale Mol?ik <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: chu medu > Datum: 05.8.2012 12:00:54 > ---------------------------------------- > Já bych to tipoval, že Vám med začal kvasit, protože měl hodně vody. Když > rozmícháte lžičku medu v hrnku s vlažnou vodou a začne to jemně šumět, tak > je zkvašený. Pokud ne, tak se mýlím. Chutnal jsem různé druhy medu, ale s > žádným co by pálil na jazyku, jsem se zatím nesetkal. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 58178
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu