78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - (e-mailem) --- 16. 6. 2012
Re: Skrytalizovan? repkov? med.
Tady zaměňujete tři pojmy CEMENTOVÝ, ZKRYSTALIZOVANÝ a ŘEPKOVÝ med 1) Cementovým medem rozumíme v českém jazyce, med z medovicových snůšek s vysokým obsahem melicitózy a minerálů. Je špatně stravitelný pro včely. Také o něm mluvíme jako o melicitóze. 2) Řepkový med je z nektarové snůšky s obsahem glukózy a fruktózy s malým podílem minerálů. Je lehce stravitelný pro včely 3) s toho pak lze vyvodit, že cementový řepkový med neexistuje a ani nemůže. Může být jen zkrystalizovaný jako takový je včelám neškodný.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: sova <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Skrytalizovan? repkov? med. > Datum: 16.6.2012 09:55:59 > ---------------------------------------- > Na cementovom repkovom mede budete zimovať len do času až vzniknú priaznivé > podmienky na úhyn včelstiev ( ja ich nebudem schválne menovať ). > Neodvolávajte sa na iných, že to takto robia, lebo tomu nerozumiete a > nechvascite sa že ste učiteľom včelárstva. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57619
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - gusto (195.168.245.18) --- 16. 6. 2012
Re: Skryštalizovaný repkový med.
pan sova a preco nechcete schvalne menovat tie podmienky?je to tak strasne dlhe pisanie?ak mate na mysli dlhu zimu bez moznosti preletu,tak ste mimo,mam odskusane viackrat osobne..a k tomu nazvu cementovy-pepan to vysvetlil dostatocne,ale pepane s cukrom nesuhlasim-kolomy mi to hovoril osobne,nezabudaj ze ma cca 1300 vcelstiev + odlozence..nedavno som pocuval relaciu,kde riaditel cukrovaru dostal otazku preco uz nieje v obchodoch hrubozrnny cukor,aky bol za komancov..vysvetlil cely postup(energeticky narocnejsia vyroba atd) o nejakom preosievani nebola rec ani omylom..netvrdim ze sa tak nemozu urcite frakcie oddelit,ale original vyroba je o niecom inom..
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57625
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 16. 6. 2012
Re: Skrytalizovan? repkov? med.
Ano vtom že výroba hrubého cukru je drahá spočívá spíše v tom že je ho na těch sítech menší podíl Mockrát jsem to viděl, když jsem byl za maminkou v cukrovaru kde právě pracovala u třasadel. Tam se ten cukr dosušoval a třídil nejvíce bylo krupice a nejméně právě hrubého
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: gusto <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Skrytalizovan? repkov? med. > Datum: 16.6.2012 14:34:56 > ---------------------------------------- > pan sova a preco nechcete schvalne menovat tie podmienky?je to tak strasne > dlhe pisanie?ak mate na mysli dlhu zimu bez moznosti preletu,tak ste > mimo,mam odskusane viackrat osobne..a k tomu nazvu cementovy-pepan to > vysvetlil dostatocne,ale pepane s cukrom nesuhlasim-kolomy mi to hovoril > osobne,nezabudaj ze ma cca 1300 vcelstiev + odlozence..nedavno som pocuval > relaciu,kde riaditel cukrovaru dostal otazku preco uz nieje v obchodoch > hrubozrnny cukor,aky bol za komancov..vysvetlil cely postup(energeticky > narocnejsia vyroba atd) o nejakom preosievani nebola rec ani > omylom..netvrdim ze sa tak nemozu urcite frakcie oddelit,ale original > vyroba je o niecom inom.. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57626
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu