78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

sova (178.40.88.133) --- 16. 6. 2012
Skryštalizovaný repkový med.

Na cementovom repkovom mede budete zimovať len do času až vzniknú priaznivé podmienky na úhyn včelstiev ( ja ich nebudem schválne menovať ). Neodvolávajte sa na iných, že to takto robia, lebo tomu nerozumiete a nechvascite sa že ste učiteľom včelárstva.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57618


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 16. 6. 2012
Re: Skrytalizovan? repkov? med.

Tady zaměňujete tři pojmy CEMENTOVÝ, ZKRYSTALIZOVANÝ a ŘEPKOVÝ med
1) Cementovým medem rozumíme v českém jazyce, med z medovicových snůšek s vysokým obsahem melicitózy a minerálů. Je špatně stravitelný pro včely. Také o něm mluvíme jako o melicitóze.
2) Řepkový med je z nektarové snůšky s obsahem glukózy a fruktózy s malým podílem minerálů. Je lehce stravitelný pro včely
3) s toho pak lze vyvodit, že cementový řepkový med neexistuje a ani nemůže. Může být jen zkrystalizovaný jako takový je včelám neškodný.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: sova <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Skrytalizovan? repkov? med.
> Datum: 16.6.2012 09:55:59
> ----------------------------------------
> Na cementovom repkovom mede budete zimovať len do času až vzniknú priaznivé
> podmienky na úhyn včelstiev ( ja ich nebudem schválne menovať ).
> Neodvolávajte sa na iných, že to takto robia, lebo tomu nerozumiete a
> nechvascite sa že ste učiteľom včelárstva.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57619


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
gusto (195.168.245.18) --- 16. 6. 2012
Re: Skryštalizovaný repkový med.

pan sova a preco nechcete schvalne menovat tie podmienky?je to tak strasne dlhe pisanie?ak mate na mysli dlhu zimu bez moznosti preletu,tak ste mimo,mam odskusane viackrat osobne..a k tomu nazvu cementovy-pepan to vysvetlil dostatocne,ale pepane s cukrom nesuhlasim-kolomy mi to hovoril osobne,nezabudaj ze ma cca 1300 vcelstiev + odlozence..nedavno som pocuval relaciu,kde riaditel cukrovaru dostal otazku preco uz nieje v obchodoch hrubozrnny cukor,aky bol za komancov..vysvetlil cely postup(energeticky narocnejsia vyroba atd) o nejakom preosievani nebola rec ani omylom..netvrdim ze sa tak nemozu urcite frakcie oddelit,ale original vyroba je o niecom inom..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57625


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 16. 6. 2012
Re: Skrytalizovan? repkov? med.

Ano vtom že výroba hrubého cukru je drahá spočívá spíše v tom že je ho na těch sítech menší podíl Mockrát jsem to viděl, když jsem byl za maminkou v cukrovaru kde právě pracovala u třasadel. Tam se ten cukr dosušoval a třídil nejvíce bylo krupice a nejméně právě hrubého

pepan


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: gusto <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Skrytalizovan? repkov? med.
> Datum: 16.6.2012 14:34:56
> ----------------------------------------
> pan sova a preco nechcete schvalne menovat tie podmienky?je to tak strasne
> dlhe pisanie?ak mate na mysli dlhu zimu bez moznosti preletu,tak ste
> mimo,mam odskusane viackrat osobne..a k tomu nazvu cementovy-pepan to
> vysvetlil dostatocne,ale pepane s cukrom nesuhlasim-kolomy mi to hovoril
> osobne,nezabudaj ze ma cca 1300 vcelstiev + odlozence..nedavno som pocuval
> relaciu,kde riaditel cukrovaru dostal otazku preco uz nieje v obchodoch
> hrubozrnny cukor,aky bol za komancov..vysvetlil cely postup(energeticky
> narocnejsia vyroba atd) o nejakom preosievani nebola rec ani
> omylom..netvrdim ze sa tak nemozu urcite frakcie oddelit,ale original
> vyroba je o niecom inom..
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57626


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu