78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- a.turcani (94.229.32.130) --- 17. 5. 2012
Re: Re: Krmen? medem.
To je trochu zbytečná kritika.....
Kdo umí připravit včely na jarní snůšku ví, že může být obsah vody problém... letos snad nebude, týden před vytáčením je zima, včely nepřináší nový nektar, ale zrovna vloni měl některý plně zavíčkovaný med 21%.
Otázky na Tebe Antone zní: Co děláš s medem plně zavíčkovaným, který má 21% vody po vytočení? Pasterizuješ ho? Nikdy jsi neměl takový přínos, že by včely víčkovali med s 21%? Odvlhčuješ ho nebo je pro Tvoje včely snůška z ovocných stromů a řepky podněcovací?
Díky za odpověď
Radek
Radek, aj mne sa stáva, že vytáčam vedome med s vyšším obsahom vody, hlavne ak chcem vytočiť čistý agátový med. Jarná znáška -z repky sa posledné desaťročia prelína s kvitnutím agátu, čiže do repky pribudne agát s vyšším obsahom vody. Vtedy nádoby s týmto medom prekryjem použitou záclonou na okná. Vysoké teploty vždy znížili prebytok vody, ktorá sa odparila.
Stalo sa i to, že som musel vytočiť agát zo včelstiev, ešte pred skončením znášky, vytočený med podrobím vysušeniu ako v
predchádzajúcom prípade.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57283
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu