78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- gp (93.92.52.23) --- 8. 5. 2012
Re: Nekvalitn? medomety!
Vojtech Langer
A materiál vonkoncom nerozhoduje....
.......
Materiál je základ. Kvalita nerezového materiálu je velmi obšírná a pokud se má vařit, tak ještě širší. Když např. začínala fóbie z vyřazováním nádob na víno a přecházení na nerez, tak byly a jsou velké problémy s vlastním složení nerezu, samotný svar, resp. přídavný materiál u takových nádob musí mít předpoklady pro skladování vína.
Já jsem si na medometu vařil akorát koš, metodou MMA, materiál 10 nerez zakružená hlazenka a vzpěry k hřídeli 60, 8 vymezovací skoby, pro 51 rámků radial. Punc nemám, ale klidně bych si koš označil._gp_
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57147
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - gusto (195.98.4.239) --- 9. 5. 2012
Re: Nekvalitn? medomety!
..prve co som urobil bolo ze som ten madarsky medomet skusil magnetom..:-) ak by bol ocelovy,len s nerez foliou tak by som nemusel cakat na skrabnutie a hrdzavenie..som v tejto oblasti laik,ale potravinarska nerez by udajne nemala brat magnet..samozrejme nemyslim ze kazda nerez co neberie magnet,musi byt hned potravinarska..Co ma u tohto medometu prekvapilo,ze ma aj nohy z nerezu(ale tie slabucko magnet pritahuju)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57155
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 10. 5. 2012
Re: Nekvalitn? medomety!
Všechno co je určeno pro přímý styk s potravinami musí být označeno příslušným a nesmazatelným symbolem, případně k tomu musí být vystaveno prohlášení o shodě týkající se potravin pro které je určeno. Sám jsem cirka před 10 roky tohle řešil a toto prohlášení jsem nakonec od výrobce obdržel. medomet měl i více závad které nakonec výrobce prostřednictvím prodejce odstranil. Dnes jsem s ním po několika drobných úpravách spokojen a přidáním 80W el. pohonu spokojen. Přidal jsem dovnitř diodové osvětlení. Původně to byl 4 rámek já do něj napasoval koš 6 rám. radiál který si pře 50 roky dovezl otec v Vídně. Jeho jedinou nevýhodou je vodorovně uložené kuželové dno, kdy husté medy pomalej oděkají. Výhodou je pak uložení noh jen ve spodní části medometu medomet se při nedokonalém vyvážení jen zavlní jak orientální tanečnice a vzápětí uklidní. Pak jen celé dopoledne vybírám s úlů, dovezu to na malotraktoru a celé odpoledne mám co vrtět.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: gusto <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Nekvalitn? medomety! > Datum: 09.5.2012 23:20:35 > ---------------------------------------- > .prve co som urobil bolo ze som ten madarsky medomet skusil magnetom..:-) > ak by bol ocelovy,len s nerez foliou tak by som nemusel cakat na skrabnutie > a hrdzavenie..som v tejto oblasti laik,ale potravinarska nerez by udajne > nemala brat magnet..samozrejme nemyslim ze kazda nerez co neberie > magnet,musi byt hned potravinarska..Co ma u tohto medometu prekvapilo,ze ma > aj nohy z nerezu(ale tie slabucko magnet pritahuju) > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57156
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Vojtech Langer (e-mailem) --- 9. 5. 2012
Re: Nekvalitn? medomety!
Aj to je dôkaz, že na zváranie nerezu nie sú nutné za každú cenu zváračské skúšky a ešte tak "razítko". V oblastiach, kde to nie je nutné, to len predražuje výrobu. Veľa firiem má certifikáty ISO/TS a ich výrobky stoja za "bačkoru".
Dňa 08.05.2012 22:01, gp wrote / napísal(a): > Vojtech Langer > A materiál vonkoncom nerozhoduje.... > > ...... > > Materiál je základ. Kvalita nerezového materiálu je velmi obšírná a pokud > se má vařit, tak ještě širší. Když např. začínala fóbie z vyřazováním nádob > na víno a přecházení na nerez, tak byly a jsou velké problémy s vlastním > složení nerezu, samotný svar, resp. přídavný materiál u takových nádob musí > mít předpoklady pro skladování vína. > > Já jsem si na medometu vařil akorát koš, metodou MMA, materiál 10 nerez > zakružená hlazenka a vzpěry k hřídeli 60, 8 vymezovací skoby, pro 51 rámků > radial. Punc nemám, ale klidně bych si koš označil._gp_ >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57153
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu