78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 1. 2012
Re: Re: cukromedov? t?sto
Zkoušel jsem před pár dny rozemlet krystal na mlýnku na mák a jde to dobře. říkám si, že je zbytečné platit tolik peněz za moučku.. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> > Předmět: Re: cukromedov? t?sto > Datum: 26.1.2012 09:17:59 > ---------------------------------------- > ošem oproti dřívěšku dnes se do mletého cukru přidává škrob aby tento neztvrdl. > > pepan > > > > ------------ Původní zpráva ------------ > > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > > Předmět: Re: cukromedov? t?sto > > Datum: 26.1.2012 07:32:58 > > ---------------------------------------- > > Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají. > > Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár > > hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat > > zchladit. > > Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba. > > Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje. > > > > Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém > > se s jednotlivými včelstvy piplat. > > Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků. > > Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství, > > například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích > > nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských > > potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na > > beton. > > > > Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového > > těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu. > > > > > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55582
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu