78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 20. 1. 2012
Re: podnoe

Z hodně starých odrůd můžu poslat předtím zmíněný "kožuch", potom něco jako "štrůdlák" jablka o hmotnosti běžně půl kila, potom místní ostravskou odrůdu Major a Jaderničku moravskou. Z novějších potom Parménu zlatou zimní, Jonatan, Krasokvět a snad i Sudetskou renetu , tu budu asi brzo likvidovat.
Z ranějších potom jednu starší zářijovou odrůdu , zraje cca 14 dní před hlavní sklizní, v druhé polovině září a potom ještě dvě podzimní odrůdy, jméno neznám. Potom ještě běžné odrůdy 60 a 70 let....
Pokud nemáte obavu z přenesení nějakých virů.... ale vzhledově ty jabloně vypadají normálně.
můj mail je polasek(zav)e-dnes.cz .

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55540


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 20. 1. 2012
Re: podnoe

Oprava
Major - prohledal jsem internet a našel, že je to stará anglická odrůda, která byla někdy na začátku 20 století dovezena do Slezska a odtud se rozšířila na Ostravsko.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55541


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu