78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - NitraM (94.113.11.223) --- 8. 1. 2012
Re: kvalita medu
"Jak poznám, že mi prodejce nenamíchal do medu cukr?"
____________________
Praktiky jsou různé, lze to myslím s jistotou zjistit jen laboratorně (pokud se mýlím, nechť jsem poučen). Nejlepší je nakupovat med přímo od včelaře (a to žel nemyslím ani tak proto, že by včelaři byli kdovíjak poctiví a nechtěli by různě čarovat s medem, ale nemají k tomu zpravidla podmínky a nástroje). Nepatrný podíl cukru se teoreticky může do medu dostat, kdyby včelař vhodnými zásahy neoddělil od jarního medu zimní zásoby. Prakticky je to ale málo pravděpodobné. S případem toho, že by včelař-výrobce nastavoval med úmyslně škroby apod., jsem se nikdy osobně nesetkal. Horší ovšem je, když laikové pomlouvají včelaře, že jim prodal falšovaný med, protože "cukernatí". To rezignovaně upadám do mdlob a ztrácím sílu k diskusi.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55401
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu