78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 25. 10. 2011
Re: ztekucovani medu
Řekl bych, že kdo potřebuje najednou ztekutit metráky medu,a to případně opakovaně, tak má tak velký obrat ve včelách, že se mu vyplatí dát pár tisícovek minimálně na nějakou konzultaci a nástin řešení u odborníka. Taky už je to potom profi výrobna mimo prodej ze dvora a mimo oněch 40 včelstev, takže to musí být i profi potravinářské provedení, žádné kříšení použitého šrotu typu starých ledniček.
Na ztekucení množství medu do 1 - 2 konví či věder stačí tyhle amatérské rady.
U starých ledniček či mražáků je ta věc, že se jejich izolace zvyšovala až postupně, takže nějaký hodně starý mražák bude mít nepříjemně vysoký únik tepla.
Dneska už není problém sehnat za pár stovek watmetr a tu spotřebusi prostě přesně změřit.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 54609
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu