78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gp (93.92.52.23) --- 9. 8. 2011
Re: řídký med

PetrO (193.86.67.4) --- 8. 8. 2011
řídký med
V sobotu jsem sundal u včelstva, které mám na zahradě medník a vytočil med, který byl řídký, asi tak jako olej. Nevíte čím to může být?

........
Asi je snůška a je v něm voda. Tak to chce brát jen zralý. Stačí test trhem a vybírat jen ten rámek, který nestříká. Stačí jeden z deseti nezralý a med je jak píšete: "jako olej"._gp_

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53607


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Zajicek (213.155.229.110) --- 9. 8. 2011
Re: řídký med

Ja jsem ted tocil lipu. Vetsinou plasty do poloviny zavickovane, nektere i cele zavickovane. Vysledek kdyz jsem to nechal stat v barelu ( 40 kg) tak na povrchu po tydnu odstati - mnozstvi vody 21 %.. Po rozmichani 20 %.
V nedeli jsem dal dva barely- bez deklu do tepelne komory a nastavil 37 st. - trikrat denne micham- protoze na povrchu evidentne med vylozene zasycha. Po 36 hodinach jsem po rozmichani na hodnote 19 %, takze 1 % dole. Necham to jeste dva dny a bude to kolem 18-18,5 % a to musi stacit.

P.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53608


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu