78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Josef Křapka (77.237.138.60) --- 11. 7. 2011
Re: Krmení inverty zkušenosti
>U snůšky z řepky se uvádí, že podporuje vznik rojovky i tím, že neupracuje včely protože je to 100% glukoza.
Pokud je tato často používaná fráze platná, tak to asi včely poznají. Karel<
............................................................
Karle, vidím, že mám díry ve vzdělání. Uveď prosím zdroj této informace. Jsem přeci jen trochu nevěřící "Tomáš".
JK
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53100
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - a.turčáni (94.229.32.130) --- 11. 7. 2011
Re: Krmení inverty zkušenosti
>U snůšky z řepky se uvádí, že podporuje vznik rojovky i tím, že neupracuje včely protože je to 100% glukoza.
Pokud je tato často používaná fráze platná, tak to asi včely poznají. Karel<
............................................................
Karle, vidím, že mám díry ve vzdělání. Uveď prosím zdroj této informace. Jsem přeci jen trochu nevěřící "Tomáš".
JK
Kryštalizácia kvetového medu je vždy podmienená vzájomným pomerov glukózy a fruktózy, agátový med nekryštalizuje preto alebo veľmi pozde, že vzájomný pomer týchto dvoch cukrov je v pomere 102:104, pričom pomere v repke je 104:172, možno nie sú to celkom presné čísla, ale zdroj nemám poruke.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53104
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (85.71.180.241) --- 11. 7. 2011
Re: Krmení inverty zkušenosti
Uvádí se, že pokud je v sladině převaha glukózy neboli hroznového cukru, zásoby rychle a tvrdě krystalují. To by byl na krmení na zimu problém u invertů dělaných výlučně z glukózy, to je třeba škrobový invert. Protože škrob je tvořený výhradně z glukózových jednotek. A pokud někdo objeví způsob, jak levně a kvalitně štěpit celulózu, bude to taky problém celulózového invertu, protože i celulóza je tvořena z jednotek hroznového cukru, glukózy. Přitom by to asi byl potencionálně nejlevnější invert.
Bude taky hodně záležet, kdy se krmí. Pokud se na zimu zakrmí v červenci a srpnu, zkoncentrované zásoby budou v srpnu a září v úlu v teple a tam budou krystalizovat. Pokud by se krmilo pozdě, tak když se nebere v úvahu oslabení včelstev pozdním krmením, takové zpracované zásoby pak nejsou vystaveny vyšším teplotám, možná je v nich i víc vody V zimě nebudou zkrystalované a včelám se budou dobře brát.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 53106
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu