78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Stonjek (213.151.87.2) --- 28. 6. 2011
Re: Medovina
Kvasinky Schimanski jsou natolik kvalitní, že snad nemůže ani k neúspěchu dojít. Na zákvas se nesmí spěchat chce ho udělat raději větší objem a neotrávit roztok přebytkem živné soli.Na pytlíku z kvasinkami Power je uvedeno rozmíchat při teplotě 35 stupňů. Pak se domnívám že stačí běžná pokojová teplota. Já využívám kraj skleníku a nic nevařím, jde to bez toho. Kvasinky by asi neměly být dlouho otevřené a staré. Tak ať je z toho ´mňamka! R. S.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52934
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (85.71.180.241) --- 28. 6. 2011
Re: Medovina
Kvašení při nízké teplotě, 5 - 15 st C, bývá obvykle předepsáno pro pivní kvasinky.
Kvasná teplota potom, co je mně známo, určuje při konkrétních kvasinkách detaily výsledné chuti neboli změnu chuti přidaných příměsí do medoviny plus detaily chuti udělaté příslušným kmenem kvasinek.
Co se týká vysokých teplot při rozkvašování, asi to potřebuje kvalitní teploměr k vystižení té správné teploty, při které se sušené kvasinky přidávají do zákvasu. Překročení teploty o 10, možná jen o 5 st C může ty kvasinky spolehlivě zabít.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52935
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu