78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Z včelař (87.249.131.173) --- 28. 6. 2011
medovina

Vyrobyl jsem již několik 1000l medoviny a moje zkušenost je taková že medovina chce teplo.Na ten start to je nejduležitější.Letos jsem nasadil 500g Schimanskeho kvasinky do velké cisterny medového roztoku o teplotě asi 36stupnu.Už druhý den to vařilo jako blázen.Vím že ruzné knihy a návody varují před vysokou teplotou.Moje zkušenost říká že není třeba se bát vižší teploty.Při 16 stupních se vám to tak akorát zkazí

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52930


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (212.77.163.102) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Zvčelař:
Vyrobil jsem již několik 1000l medoviny a moje zkušenost je taková že .....
---------
Na kontejner ještě nepomýšlím,ale pokud bude tady melecitoza, tak bude co kvasit.

Jak je u takového kontejneru rešen odvod CO2, tedy kvasná trubička. Jen nadskakováním zatíženého víka, nebo nějaká hadička do sklenice, nebo nalepená kvasná zátka?

Dík

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52932


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu