78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Honza Zátka (e-mailem) --- 14. 6. 2011
Re: metylakohol

O tom o výrobě jsem musel číst v učebnici zemědělství, v knihách to hledat nebudu, ale na wiki jsem našel něco podobného smyslu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Bago_%28vinn%C3%A1_r%C3%A9va%29 (výňatek: Na rozdíl od Nového světa, není prakticky v celé Evropě výroba vín z přímoplodných hybridů povolena.)


------------ Původní zpráva ------------
Od: gp <e-mail/=/nezadan>
Předmět: Re: metylakohol
Datum: 13.6.2011 16:40:39
----------------------------------------
Tak z toho metanolu ve víně bych strach neměl. Pektin obsahují bobuloviny
normálně. U bag je problém u kardiaků, protože jsou to odrůdy spíš pro
kořeněná vína, mají hodně tříslovin, doporučuje se proto vytlačit a
odpeckovat a potom zpětně přidat do moštu odpeckovanou a odstopkovanou
bobuli a teprve potom nechat prokvášet dohromady s moštem. Používá se
hlavně k dobarvení červených vín ... Co vím, Bago jako odrůda je uznaná,
ale je to spíše okrajová záležitost právě kvůli své specifické peckové
(tříselné) chuti. Ostatně většinou stejný problém je i u rezistentních
odrůd.

Jsou odrůdy Bago I, II, ... Nevím kdo by ji zakazoval, snad jen není
doporučená jako hlavní výsadba. Do tmavých medovin ke zcelení se hodí dobře
.._gp_



.........
Ing. Alois Pindak (e-mailem) --- 13. 6. 2011
RE: metylakohol (52714) (52731) (52733) (52734)
Jedná se o víno z Baga. Je to odruda, která má hodně pektinu a tudíž je tu
riziko, že při kvašení vzikne větší množství metanolu.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52745


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu