78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- gp (93.92.52.23) --- 5. 6. 2011
Re: Refraktometr
Ty stupně v Brix a Baumé jsou světové měřítka. Pro naše české určení koncetrace cukrů v medu, postačí jen ta jedna.(procenta napravo) Použít by se ty měřítka daly, kdyby jsi si koupil na světové komoditní burze barel koncentrovaného sirupu z nějakého ovoce a na barelu a v ceníku by byl údaj o dané koncentraci a chtěl si to ověřit. Nebo si koupil v supermarketu sirup, naněm by byl dán minimální stupeň v nějakém světovém měřítku, chtěl se přesvědčit jestli jsi koupil opravdu tak hustý koncentrát, jak je udáváno na etiketě. Jenže stále jsou refraktometry rozlišené ještě podle koncentrace cukrů v roztoku, takže šťávy nebo fridex do auta už naněm asi nepůjdou změřit. _gp_
......
Pavel Zajicek (88.102.9.94) --- 5. 6. 2011
Refraktometr
Zdravim vespolek,
jelikoz uz najakou dobu pouzivam refraktometr a jsem s nim max.spokojen, jedina vec mi vadi,ze nevim k cemu pouzit ty dalsi dve stupnice - BRIX, BAUME. V navodu u refraktometru jsem nic nenasel. Vi nekdo co se s tim da jeste merit ?
P.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52664
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu