78399

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


ales molcik (e-mailem) --- 12. 4. 2011
Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu

Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je nejekonomičtější zhodnocení medu.

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
> Datum: 12.4.2011 13:31:55
> ----------------------------------------
> to udělej a bez vaření... Musíš včas, dokud si manželka myslí, že je medu moc
> naložit. Použít "moje" kvasinky od Šimanského a za rok dát vědět jak to
> dopadlo..
> Radek
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>
> > Předmět: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
> > Datum: 12.4.2011 12:18:57
> > ----------------------------------------
> > Cena je dána také v oblasti, kde se med prodává. Já med dávám i do krámků po
> > vesnicich v okolí a med za 120kč leží na pultu, to je vyzkoušené. Na druhou
> > stranu co jezdí různí obchodní zástupci "kolem" pravidelně ze Zlínska
> někteří
> > jsou z Čech, nevím ani přesně odkud, tak Ti zavolají dopředu, že přijedou a
> > zamlouvají si vždy větší množství naráz, aby měly zásoby než dorazí příště, a
> za
> > těch 120kč to podle nich není problém. Podle mě v každé oblasti je nějaká
> > cenová hranice. Ještě se mi sice nestalo, že by mi v některém roce zůstal
> med.
> > Kdyby mi zůstal, tak bych konečně si vyzkoušel vařit medovinu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51627


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
streit.pavel (217.198.113.132) --- 14. 4. 2011
Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu

zdravím vás, dozajista cenu medu určuje nabídka a poptávka. sdělím vám jednu zkušenost. Prodávám med za 100,--/KG. Vloni jsem nezdražoval, ale zákazníky jsem připravoval na to, že cena medu se v nadcházející sezoně může zvednout o 10-30%. Tam kde med dodávám, mám certifikát na český med, tedy kvalitní. Už když jsem začínal, tak mi někteří říkali, nešlo by to levněji? A já řekl, nešlo, ty včely se na to nadřou dost.Kolik milionů květů je třeba k opylešní pro jedno kilo medu. Tím jsem už nastavil pravidla. Je nemálo zákazníků, kteří byli u mě na včelnicích a ztrávili se mnou celý den u všech činností. Po tom, co zjistili, že to není žádná sranda, na otázku zdražení odpoví, že po tom, co ty činnosti zažili, koupí ode mě med i za 150 kč a rychle se to rozneslo, že u mě pár lidí bylo na zkušené, že to není sranda, tak nikdo nereptá. Před vánoci dávám vejslužky medu, zdarma, podle odběru.Loni se mi stávalo, že zákazníci řekli, med si od tebe zadarmo nevezmu, ale kdykoliv si jej od tebe koupím.Už nyní mám objednávky na 80 kilo medu a protože už ten med vyzkoušelo hodně lidí, ozvali se i obchodníci, že jej ode mě odkoupí za 120 ,-- za kilo medu. Na to že mám 40 včelstev, je to pěkné. Zákazník licituje o ceně, pokud se mu na vzhledu komodity něco nelíbí.Komoditu prodává hlavně obal, vizuální efekt. Pokud někdo plní med do sklenic omniovek, nebo má závitové sklenice ušmudlané, či víčko staré, či rozbyté, prodává ji pod cenou, či špatně. Naproti tomu nová sklenice s pěknou originální etiketou, kde jsou i údaje o včelařovi, s víčkem se včelím motivem, ta se prodává sama. Sám jsem si to vyzkoušel a vím, že taková sklenice přitáhne zákazníka lépe, a zaplatí za ni rád více, jak za sklenici s jakýmikoliv nedostatky.Prodávat kilo medu pod sto korun je dnes již nerozumné. Pokud je vedle vás soused, který prodává med za 70 korun a vy za 110,--,nebojte se to zákazníkům vysvětlovat, dřív, nebo později zákazníky od něj stejně přetáhnete na svoji stranu a med vždycky prodáte. Zdraví P.S

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51639


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu