76610

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gp (93.92.52.23) --- 4. 4. 2011
Re: v?el? mor a Vyso?ina + povinn? vyet?en? na MVP

Ano, byla doba, kdy projevy moru nebyly, ale byl také perfektní centralizovaný výkup. Po pádu tohoto systému je tu malé, ale myslím si že významné pojítko. Toho "jakéhosi medu" se každý včelař už tak lehce nezbaví a komu ho tedy nabídne? Svým včelstvům._gp_
...........
R. Polášek (85.71.180.241) --- 4. 4. 2011
Re: v?el? mor a Vyso?ina + povinn? vyet?en? na MVP (51507) (51508) (51509) (51511)
Co se týká šíření moru plodu dovozovým medem, já myslím, že tady kladně zapracuje homogenizece a filtrace medu. Vlastní spóry moru budou sice velmi malé, ale odhaduji, že většina spor bude navázána na příměsi v medu, pyl a podobné nečistoty. Takže zahřátím a filtrací se z normálního medu většina spór moru odstraní. A koncentrace zbytků se ještě zmenší mícháním tohoto medu s jinými.
Spíš budou nebezpečnější zbytky z úpravny medu, filtry , z mytí nádob a strojů a podobně. Případně pokud někdo ty sladké zbytky využije třeba na výrobu medoviny, spory moru nejspíš kvašení v nádobách i předchozí povaření "medové" vody přežijí úplně hladce.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51515


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu