77420

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 20. 12. 2010
medovina

Medovina je bezvadná,pokud se dodržují základní pravidla. Naložit medovinu s optimálním obsahem medu,záleží na tom,zda se vaří a neb se dělá za studena. Když se vaří,sbírá pěna a po vystydnutí se leje do demižonu,nejlépe do obsahu 50 litrů.Předpoklad je,že se tam dají kvasinky buď z Dolu objednané a nebo koupené v obchodě.Po vychladnutí přetočit do demižonu,přidat kvasinky a nemá se demižon plnit až po hrdlo,stačí asi 10 cm pod.Demižon se nemusí na tu krátkou dobu
opatřovat kvasnou rourkou,tam stačí dát chomáček vaty ,ta se tam dává až po prvním stáčení,kdy je důležitá a demižon je plný až po hrdlo.Poté medovinu je třeba uskladnit nejlépe do sklepa,po roce přetočit do nového vysířeného demižonu a ponechat jej tam ještě další rok,potom je medovina medovinou. Dnešní výrobci medoviny to dělají tak,že asi po 2 měsících neúplně vykvašenou medovinu,kde je ještě zbytkový cukr,přefiltrují a umrtví přidaným alkoholem.Takováto medovina je pěkně čirá,chutná přidanými ingrediencemi a hlavně se nekazí delším skladováním. Tak si vyberte...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49169


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Alois Suchánek (88.100.136.107) --- 28. 5. 2018
Re: náhrady za spálená včelstva a vybavení

Podle veterin. opatření jsem likvidoval stanoviště s MVP.
Vzhledem k věku, už nemám "sílu" znovu začínat.
Je, prosím někde "kuchařka" na řešení náhrady za likvidovaný chov?

Díky za stopy. Zdravím Suchánek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71699


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
gupa (93.92.52.23) --- 28. 5. 2018
Re: náhrady za spálená včelstva a vybavení

http://www.vcelarstvi.cz/mor-vceliho-plodu/
...........
Alois Suchánek (88.100.136.107) --- 28. 5. 2018
Re: náhrady za spálená včelstva a vybavení (49169)

Podle veterin. opatření jsem likvidoval stanoviště s MVP.
Vzhledem k věku, už nemám "sílu" znovu začínat.
Je, prosím někde "kuchařka" na řešení náhrady za likvidovaný chov?

Díky za stopy. Zdravím Suchánek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71700


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
JosPr (46.135.16.234) --- 28. 5. 2018
Re: náhrady za spálená včelstva a vybavení

"kucharka" na www.vcelarstvi.cz-zdravi vcel- mor vceliho plodu.Podrobnosti k postupu,nalezitostech a terminech podani zadosti.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71701


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
JosPr (46.135.16.234) --- 28. 5. 2018
Re: náhrady za spálená včelstva a vybavení

Tak jsem byl o chlup pomalejsi...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71702


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu