76640

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Magdalena Šajinovičová (109.165.162.195) --- 19. 12. 2010
Re: Medovina

Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( ,
Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC?
Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho spát :). Magdalena z Bosny.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49103


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
a.turčáni (94.229.32.130) --- 19. 12. 2010
Re: Medovina

Pani Magda, to sa stáva. Obsah vyliať do WC a skúsiť znovu, ale prípravu urobiť dôkladnejšie a až tak zakvasiť.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49104


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 19. 12. 2010
Re: Medovina

"Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( ,
Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC? "

No, pokud to je jen kyselé a spíš jen méně a nejsou tam žádné další pachutě, je možné zkoušet, udělat nový zákvas, přidat další med či cukr a nechat projít dalším kvašením. To tu kyselost trochu srazí, ale jen trochu. O kousek víc je možné kyselost srazit jedlou sodou nebo potravinářským uhličitanem vápenatým. Ale je to jen náprava stavu, která z toho v žádném případě neudělá kvalitní pitivo, jenom nápoj, který dříve byl jen trošku k pití, je potom o něco víc k pití, takže se to nemusí vylít. Podstatná chyba byla už udělána.
Příště je třeba dodržovat čistotu, dodržovat těsnost kvasicí nádoby, to byl asi důvod toho zoctovatění a dodržovat návod, pořádné rozkvašení zákvasu, teploty a další věci z návodu.
Pokud je zoctovatění silné a bez nějaké hnilobné a jiné pachuti třeba z usazených kvasinek ze dna, co takhle to nechat dooctovatět, doma stočit do flašek a použít místo octa třeba na nakládání zeleniny do nálevů?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49116


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 19. 12. 2010
Re: Medovina

Tak prostě místo kvalitní medoviny máš kvalitní medový ocet. Taky jsem ho jednou měl 10 litrů, do salátů byl vynikající. A ještě jedna poznámka Můj syn měl tehdy asi tak něco kol 4 let a po normálním octu se osypal a po tom medovém ne.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Magdalena ajinovi?ov? <m.sulimova/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Medovina
> Datum: 19.12.2010 10:23:15
> ----------------------------------------
> Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho
> ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( ,
> Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC?
> Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho
> spát :). Magdalena z Bosny.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49121


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Sroll Josef (e-mailem) --- 20. 12. 2010
RE: Medovina

Chyba byla v tom, že se k medovině dostal vzduch. Po prvním bouřlivém kvašení (trvá asi 2 týdny), musí být medovina od okolního prostředí vzduchotěsně izolována. Prodávají se různé prostředky - kvasné rourky, kloboučky atd., je možné i improvizovat, ale těsnost je nezbytná. Ocet vzniká na hladině při styku se vzduchem, proto se po 1. stáčení plní demižony až do hrdla, kde je povrch hladiny nepatrný. Prostě stejné zásady, jako při tvorbě vína, výroba medoviny je v principu totéž.
Pepa

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Magdalena ajinovičová
Sent: Sunday, December 19, 2010 10:23 AM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: Medovina

Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( , Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC?
Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho spát :). Magdalena z Bosny.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49167


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek Hubač (e-mailem) --- 20. 12. 2010
Re: Re: Medovina

Ahoj,
nepotěším Tě, ale nejsi v tom sama, taky jsem odjel a ochladilo se.... možná jediné upotřebení je otevřít vzduchu a počkat až z toho bude opravdu ocet. Pokud je octa málo, lze vypálit, ale do druhého pálení dát stejně vody, kolik bude roztoku...
Pěkný den
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Magdalena ajinovi?ov? <m.sulimova/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Medovina
> Datum: 19.12.2010 10:23:15
> ----------------------------------------
> Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho
> ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( ,
> Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC?
> Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho
> spát :). Magdalena z Bosny.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49179


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu