78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pavel Zajicek (213.155.229.110) --- 20. 10. 2010
Re: Nespotrebovany roztok-uskladneni
taky se mi radeji zamlouva konzervovat cukrem nez chemii.
dalsi cukr - otazka je kolik ?
V 10 l. roztoku je 8,3 kg cukru a 5,5 litru vody. Zkusim zahrat roztok a na 10 l. pridat dalsi 4 kg cukru , pak bude 12,3 kg versus 5 l. vody. Necham v chladu ve sklepe uzavrene a snad to da jara vydrzi. Snad se to podari za tepla rozmichat.
Pokud by nekdo nasel info o min pomeru cukr/voda aby se to pri teplote 10 st. neskazilo, tak bych byl vdecny.
P.
P.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47666
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 26. 10. 2010
Re: Nespotrebovany roztok-uskladneni
taky se mi radeji zamlouva konzervovat cukrem nez chemii.
dalsi cukr - otazka je kolik?
Nasycený rostok vznikne,přestane-li se přidávaný cukr rozpouštět. Výhoda je,že v případě potřeby se jen zředí a je použitelný. Standa.
----- PŮVODNÍ ZPRÁVA ----- Od: "Pavel Zajicek" <pavel.zaj/=/seznam.cz> Komu: "V?ela?ský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Předmět: Re: Nespotrebovany roztok-uskladneni Datum: 20.10.2010 - 15:12:19
> taky se mi radeji zamlouva konzervovat cukrem nez > chemii. > > dalsi cukr - otazka je kolik ? > V 10 l. roztoku je 8,3 kg cukru a 5,5 litru vody. > Zkusim zahrat roztok a na > 10 l. pridat dalsi 4 kg cukru , pak bude 12,3 kg > versus 5 l. vody. Necham v > chladu ve sklepe uzavrene a snad to da jara > vydrzi. Snad se to podari za > tepla rozmichat. > > Pokud by nekdo nasel info o min pomeru cukr/voda > aby se to pri teplote 10 > st. neskazilo, tak bych byl vdecny. > > P. > > P.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47778
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu