78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 19. 3. 2010
Re: cukr

Já jen říkám, že i když se srovnají mzdové, pracovní atd podmínky v rozvojových tropických zemích s námi, tak výroba dost zemědělských komoditních produktů v oblastech mírného pásma vyjde jako ekonomický nesmysl a přežitek. A cukr vypadá na jednu z nich....
Protože jakožto rafinovaný produkt u něho nefungují různé místní, krajové či regionální odlišnosti, které jinak zvyšují cenu produktu. Kvalitně udělaný řepný nebo třtinový cuk je stejný,ať se dělá kdekoliv.
Na rozdíl třeba od medu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42551


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 19. 3. 2010
Re: cukr

Jó, kdyby tak někdo objevil způsob, jak z řepného cukru dělat originální, jen částečně čištěnou šťávu, chutnou a přitom i přiměřeně zdravou, takže by ji lidi kupovali za třeba podobnou cenu jako javorový sirup, tak to by bylo něco jiného.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42552


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
PavelN (193.179.220.250) --- 19. 3. 2010
Re: cukr

"Kvalitně udělaný řepný nebo třtinový cuk je stejný,ať se dělá kdekoliv. "
---------------------
To je jako když řeknete, že zelená barva je zelená, ...
Každý obchodník, který objednává zboží, uvádí do objednávky požadovanou kvalitu, nebo maximální cenu, kterou je ochoten zaplatit. Výrobce pak použije takové materiály nebo technologii zpracování, aby se vešel do požadované ceny. Žádná věda. nedělejte si tedy iluze, že ve všech sáčcích s cukrem (např. řepným) je identická substance. ten v akci bude nejspíš nakoupen od firmy, která ho umí vyrobit levněji, nejspíš s dopadem na kvalitu.
Dám příklad z jiného soudku, na kterém si to můžete ověřit. Českým národním sportem je grilování. dřevné uhlí je tedy pro obchodníky zajímavým artiklem. Před rokem se Ahold rozhodl pro marketingový tah - zlevnit x (už si nepamatuji ten slogan) pložek. v praxi to proběhlo tak, že poslali svým nasmlouvaným dodavatelům dodatek smlouvy, kterým požadovali čtvrtletní proplácení bonusů ve výši 20% obratu. pro firmu dodávající dřevné uhlí - servisles - to začal být ztrátový podnik. Svou standardní kvalitu už prostě za tu cenu neudělali. Ahold udělal výběrové řízení a vybral nejlevnějšího, tuším že nějakou polskou firmu. Uhlí je méně kvalitní, zato je úžasně levné.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42553


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu